جاتوة الميل فاى بطريقة الشيف سالى فؤاد من برنامج حلو وحادق







طريقة عمل جاتوة الميل فاى بطريقة الشيف سالى فؤاد من برنامج حلو وحادق على قناة cbc سفرة 
المقادير /
عجينة باف باسترى جاهزة
مربى مشمش
كريمة مخفوقة
سكر بودرة
لكريمة الحلوانى /
علبة حليب مكثف
4 صفار بيض
فانيليا غامقة
ربع كوب نشا
2 ملعقة كبيرة زبدة صفراء

الطريقة /
نفرد العجينة على سطح مرشوش بالدقيق بسمك رفيع جدا 2 او 3 مللى وتخرم بالشوكة كثيرا جدا علشان ما تتنفخش ونقطعها مستطيلات بالحجم المطلوب ونضعها على صينية مفروشة بورقة زبدة وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نصف ساعة على الاقل لحد ما تاخد اللون الذهبى ويمكن وضع صينية اخرى فوق قطعة الباف باسترى علشان نحرص انها ما تتنفخش ونكرر نفس الخطوة مع كل الطبقات ونتركها تبرد تماما
لتحضير كريمة الحلوانى /
فى بولة عميقة نضرب صفار البيض بالمضرب اليدوى ونضيف له النشا بالتدريج والفانيليا الغامقة لحد ما الخليط كله يمتزج
نسخن الحليب المكثف على نار هادئة ونضيف له الزبدة ونصب الخليط بالتدريج على خليط البيض والنشا مع التقليب المستمر ونرفعه مرة كمان على نار هادية مع التقليب المستمر لحد ما نوصل للقوام المطلوب ونرفعها من على النار ونتركها تبرد تماما ونخلطها مع الكريمة المخفوقة
نحشى بين طبقات الباف باسترى بخليط كريمة الحلوانى والكريمة المخفوقة والمربى ونرش الوجه بالسكر البودرة ويقدم بالهنا والشفا :)



















جاتوة الميل فاى, جاتوة الميل فاى بطريقة الشيف سالى فؤاد, طريقة عمل جاتوة الميلفيه, مقادير جاتوة الميل فاى سالى فؤاد, جاتوة الميل فاى حلو وحادق, جاتوة الميل فاى برنامج حلو حادق سالى فؤاد, وصفة جاتوة الميل فاى سالى فؤاد حلو وحادق, حلقة جاتوة الميل فاى سالى فؤاد حلو وحادق, 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية