بالصور خبز الطاسة والقشطلية وطاجن لحمة راس واكلات عيد ممبار ومخ بانيه وسمين وعكاوي ومفاجاااات كتيييير وكمان طرق تنظيف

خبز الطاسه


الطريقة:
كيلو طحين او دقيق ابيض
ملعقتين كبار خميرة
4ملعقتين كبار زيت
ملعقة سكر
2 م ك لبن بودره
ذرةملح
الطريقه
الدقيق+اللبن+الملح+السكر+الخميره نخلطهم كويس وبعدين نضيف المايه بالتدريج لحد متبقى عجينه طريه ومتماسكه نسيبها تخمر ساعه وبعدين نشكلها كور بعدين نفردها على رده بالنشابه وممكن نفرد على دقيق بس الرده احسن ومنخليهاش رفيعه ونفرد قماشه على صنيه ونرص العيش وبعدين فوقها قماشه كمان وهكذا لحد م الكميه تخلص نسيبه يرتاح40 ق
تسخني مقلاة على نار متوسطة يتم مسحها بمنديل مدهون زيت خفيف اول ما تسخن تحطي الخبز و تقلبيها على الوجه الثاني بعدها ثلاث ثواني و ترجعي تقلبيها و تخليه يتحمر بعدها من الجهتين . اهم شييييي انك تقلبيه خطوة مهمة كثيييير لينفشثم يخرج يغطى
........

القشطليه باسهل وأسرع طريقه حتعجبكم قوى

المقادير
4 كوب حليب/ 6 معلقه نشا/ علبه قشطه / سكر حسب الحاجه / فص مستكه /
الطريقه
توضع كل المكونات فى الخلاط ثلاثه دقائق ثم توضع على النار وتقلب حتى تغلى ويثخن القوام ثم ترفع من على النار وتغرف فى أوعيته التقديم وتبرد وتجمل بالمكسرات اللى تحبيها
وألف هنا عليكم
........

طاجن لحمة راس

المقادير

10 x عدد عيدان كرفس
5 x معلقة كبيرة ماء
4 x عدد بصلة
2 x عدد ورق لورا
2 x عدد طماطم
2 x معلقة كبيرة فص ثوم (مفروم)
2 x عدد رأس كرات (مفرومة)
2 x عدد بطاطس (مقطع شرائح أو مكعبات)
2 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 ¼ x كوب عصير طماطم
1 x كوب بسلة
1 x رشة جوزة الطيب
1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة
1 x معلقة صغيرة حبهان
1 x عدد حباية جزر (مقطعة)
1 x عدد قرن فلفل حامى
½ x كيلو لحمة (راس)
¼ x معلقة صغيرة كمون

الخطوات

أهم حاجة فى لحمة الراس انها تتنضف كويس جدا بالماء والملح والليمون قبل السلق.
فى حلة هنسلق لحمة الراس من ساعة لساعة ونصف مع جزرة مقطعة وبصلة وكرفس وراس كرات مفرومة وورق لورا وحبهان والملح والفلفل.
فى حلة على النار هنضيف زيت ومعلقتين كبار ثوم مفروم وبصلتين مفرومين ونقلبهم كويس جدا.
هنضيف معلقة كبيرة كرفس ومعلقة كبيرة راس كرات مفرومة ونقلب كويس.
هنضيف كوب البسلة ونقلب كويس, وبعدين هضيف طماطماية مقطعة مكعبات ونستمر فى التقليب وبعدين هنضيف كوب عصير الطماطم ونقلب كويس.
هنضيف الكمون ورشة جوزة الطيب و بهارات الحمة و معلقة صغيرة فلفل و صلصة الطماطم ونقلب كويس.
بعد ما اللحمة تتسلق هنشيلها من الحلة ونحطها فى حلة الصوص ونقلبها كويس بدون رفع حلة الصوص من على النار.
هنجيب الطاجن وهنضيف فيه 2 بطاطس شرائح, وطماطماية شرائح و فلفل اخضر شرائح وبصلة شرائح وربع كوب عصير طماطم. وقرن فلفل حار.
هنرفع لحمة الراس من الصوص ونحطها فى الطاجن وفى الأخر هنضيف الصوص كله فى الطاجن ومعاه حوالى 5 معالق كبار ماء ونغطى الطاجن بفويل ويدخل الفرن حوالى ساعة على درجة حرارة 180.

وبالهنا===
=================================
دى طريقة تنظيف وتسوية الكرشة بطرقتى انا
ياريت اللى حتدبح تعملها مشاركة
اولا التنظيف
الكرشة اغسليها بالمية كويس جدا جدا
اعصرى 4 لمونات عليها وكيس ملح وسبيها لمدة ساعة
اغلى مية وفيها ملعقة بكربونات الصوديم لو عندك
اسقطى الكرشة فى النية بعد ما تكفىى عليها
طلعيها بسرعة
واكحتيها بالسكينة حيكلع الطبقة الودة منها بسهولة
ابداى اغسليها تحت الحنفية ونظفى الظهر من الدهون
اغسليها بنقة فيرى
اشطفيها كويس اوى
وانقعيها فى نية بالخل نصف ساعة
ارجعى اشطفيها تانى
طلعت عنيكى خلاص هههه تبقى كدة نظفت
التسوية
نقطع الكرشة قطع صغيرة ونخرط عليها بصلة كبيرة وشوية توم مفروم وقرن فلفل اخضر ومستكة وحبهان وورق لورا وفلفل اسود وحطيها على النار من غير مية هى حتنزل ميتها وهدى النار عليها خالص لحد ما تستوى
وممكن تزودى لها ربع كوب مية كل ما تحتاج

اعملى التخديعة بتاعتها عبارة عن كمية ثوم مع ملعقة سمنة وشوحيهم لحد ما تصفر حطى عليها عصي طماطم مع صلصة وحدى الكرشة بعد ما استوت فى ميتها على التخديعة دى بعد ما تكون اتسبكت
ممكن اضافة حمص طبيخ مسلوق ونضيف الملح وقليل من التوابل
وحطيها على النار تانى تكمل سوى مع الدمعة
بيطلع طعمها خطير جدا
صورة Maysa Elkalaf.==
=============================
طريقة عمل طاجن العكاوي ..
المقادير..
كيلو عكاوي مقطع 1/4 كيلو بصل قاورمة 2 ثمرة متوسطة طماطم 1 ثمرة متوسطة بصل 2 ثمرة طماطم 2 فص كبير ثوم 1 ملعقة سمن 1/2 ملعقة فلفل وجنزبيل وقرفة و حبهان مقدار ملح
الطريقة: نحضر الطماطم المسبكه : نخلط 2ثمره متوسطه طماطم في الكبه وليس في الخلاط حتي تكون كتل وليس عصير
نضعها في اناء بدون اي زيت او سمن حتي تتسبك قليلا وتبخر جزء من ماؤها
تشوح قطع العكاوي في ملعقه سمن و تترك علي نار متوسطه.
-بمجرد وصولها للون الاحمر يضاف نصف كوب ماء و تترك لتغلي علي نار هادئه و تخرج صوصها.
-تراقب كل عشر دقائق مع اضافه القليل من الماء اذا تبخر ماؤها.
-بمجرد ما نلاقي اللحم استوي نصف سواء نطفي عليهاوننشل اللحم من الصوص.
و نجهز الطاجن::
-نقطع الطماطم و البصله والثوم شرائح رفيعه و ليس في الكبه
نفركهم مع الملح و الفلفل و الجنزبيل و الحبهان و القرفه جيدا بايدينا.
- نرص العكاوي في الطاجن و نضع في الفراغات بينها البصل القاورمه.
-نضع فوقها خلطه البصل و الطماطم بالبهارات.
-نضع فوقها الصوص الناتج من عمليه السلق.
-نضع في الاخر ملعقتين من الطماطم المسبكه علي الوجه.
-نغطي بغطاء محكم او بقطعه فويل ثم نضعها في الفرن علي درجه متوسطه.
-نكشفها بعد 20 - 30 دقيقه ونطفي عليها لما نلاقيها استوت كويس بحيث يصبح من السهل فصل اللحم عن العظم..
-نشغل الشوايه فقط بحيث يحمر الوجه و ياخذ شكل جميل ويقدم..
وبألف هنااااااااا==========
======================================
المخ البانية
المقادير
مخ غير مقطع ( سليم ) مغسول جيدا بماء و قليل من الخل برفق
1. بيض
2. بقسماط و دقيق
3. ملح و فلفل و ورق لوري
4. بصلة وفصين توم
5. عدد 2 ليمون
الطريقة
1. يسلق المخ عادي في ماء مغلي ويضاف البصلة و الملح والفلفل وورق اللوري و عصير لمونه وفصين التوم لحد مايستوي
حوالي 10 دقيقة يرفع من علي النار ويترك حتي يبرد تماما وأعصري عليه لمونة بمجرد ما تطلعيه وضعية في التلاجة حتي يبرد ويجف لو عملتيه فباها بيوم يبقي أفضل ثم يقطع برفق شديد جدا الي شرائح وتعمليه بانيه عادي جدا بالبيض والبقسماط .. وبالهنا والشفا================
==================================
السمين
فشه مسلوقه
كبده و سجق
6 فصوص ثوم
هنحمر الثوم من غير فرم عشان ميتحرقش و يدينا نكه و طعم اكتر هنضيف عليه الكبده نشوحها في الزبده مع الثوم و نضيف السجق المقطع و نحمرهم نص تحمير و نضيف عليهم الفشه المسلوقه و نحمر كل دول مع بعض و نضيف الملح و الفلفل و بهارات اللحمه و ممكن نقطع عليهم فلفل و بصل بس نشوحهم الاول مع الكبده و السجق
هنقدم معاه سلطه طحينة و بطاطس محمرة بالهناااااااااااا
====================
فتة الكوارع
حتجيبى كورع جمسى يعنى بتاع جموسة بيقطع ويتغسل بمية وخل
ولو فى اية شعراية شيتية على النار وحكى بالسكينة المه ينظف كويس اوى
انا بخرط علية بصلة وملح وفلفل وحبهان وجوزة الطيب ومستكة لو عندك وورق لورا وملعقة سمن صغيرة واقلبهم لحد ما يتشوح وياخد صدمة
تكونى غلية مية تحطيها بعد كدة علية ولما يغلى تهدى النار وتنسيها
انا بحبها مستوية جدا ويعنى 3 ساعات وممكن اكتر
الفتة
تقطعى عيش وتحطى علية ملعقة سمنة وعلى نار هادية تحمصية
وتقلبى كل شوية وفى ناس بتحطة فى الفرن بس انا بحب اعملة كدة
لحد ما العيش ينشف ويتحمص
تظبطى ملح الشوربة بتاعت الكوارع
الدمعة بتاعت الفتة
ملعقتين توم وسمنة وعلى النار ولما تصفر تحطى ربع فنجان خل ربع فنجان مش ربع كوباية
وتطشى التوم بالخل وكوب عصير طماطم او صلصة المتوفر عندك
وتحطى ملح وفلفل وتسبيها تتسبط
بعد كدة حطى منها على العيش شوية وخلى شوية تحطيهم على وش الفتة وشوية تدهنى بيهم الكوارع وتحطيها فى صنية فى الفرن بس تاخد لون احمر تحت الشواية
والفتة تسقيها بشربة تكون بتغلى طبعا ومش كتير علشان ما تعجنش منك
وتحطى عليها الرز الابيض وتزينيها بالصلصة المتبقية
والف هنا وشفا
صورة Maysa Elkalaf.==============
================================================
الكرشة المحشية بالرز واللحمة
المقادير

كرشة خروف

2 بصلة كبير ة مبشورة

2 كوب أرز

1/4 كيلو لحمة مفرومة

ملح

فلفل أسمر

بهارات

هيل

2 ملعقة كبير ة سمن أو زبدة

حمص حب منقوع

ملعقة كركم أصفر

مستكة

دقيق + ليمون + ملح لغسل الكرشة

الطريقة

1. تكشط الأجزاء القاتمة اللون وتزال الدهون عن الكرشة.

2. تغسل جيدا ولعدة مرات وتفرك بالملح والدقيق والليمون حتى يصبح لونها أبيضا ناصعا.

3. يخلط الأرز مع اللحم المفروم والبصل والبهارات والمستكة والسمن والهيل والكركم جيدا.

4. تقطع الكرشة إلى أجزاء صغيرة الشكل وتخيط من ثلاثة جوانب.

5. تحشى بالخليط من الجانب المفتوح وتخيط بعد إتمام الحشو.

6. توضع قطع الكرشة في وعاء طبخ به ماء مملح.

7. يغلي وتترك على النار لعدة ساعات حتى تنضج وتصبح جاهزة للأكل وتقدم وهي ساخنة.=============
=======================================
الممبار
المقادير :
1 كيلو ممبار.+1 كيلو أرز.+6 فصوص ثوم مفروم.+1 كيلو طماطم.+1 كيلو بصل.+2 ثمرة فلفل رومى +2 ربطة خضره مشكلة مفرومة (بقدونس وشبت وكسبرة).+2 ملعقة صلصة طماطم.+ملح وفلفل.+كمون.+1/2 كوب زيت نباتى.

نضع حله على النار مليئة بالماء المملح لسلق الممبار
يقطع البصل مكعبات صغيرة جدا ونضعها فى بولة عميقة ونضع عليها الثوم المفروم، ونتبله بالملح والفلفل.
نضيف الخضرة على البصل ونقلب.
نقطع الطماطم مكعبات صغيرة جدا ونضعها على البصل.
نقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة جدا ونضيفها على خليط الخضروات.
نضيف ملعقة كبيرة من الكمون، ونضيف الزيت.
نضع الأرز على كل المكونات السابقة ونقلبهم كلهم معا.
نقطع الممبار وحدات متساوية ونحشوه بالخلطه السابقة من غير ما نكدسه حتى لا تنتفخ وتنفجر وحدات الممبار.
نضع وحدات الممبار فى حلة السلق ونتركها تتسلق جيدا حتى يستوى الأرز.
نخرج الممبار من ماء السلق ونتركه يصفى ويهدأ قبل التحمير.
نحمره فى طاسه بها زيت غزير حتى يحمر جيدا.
.....
عجينة العشر دقائق(لجميييييييييييييييييع المخبوزات وعن تجربة)

طرق العجائن كثيره جدا وكثير من البنات مرات تضبط معاهم ومرات لا
وصارو يكرهون يعملون المعجنات لهذا السبب وانا كنت اولهم
لكن من عرفت هذى العجينه وانا صرت اسويها ونتايجها طيبه
واعتبرها كنز من كنوز المعجنات
وهي عجينة العشر دقايق
هذى العجينه اخذت الشهره الكبيره جداااااااا واغلب البنات جربها وصار معتمدها
وانا اولهم
مثل البيتزا والخليه والسينابون والاقماع والفطاير وغييييره الكثير
طبعا كل هذا المدح في هذي العجينه قليل عليها والله ..... والله يجزاها خير صاحبتها
نبدي في طريقة عمل هذى العجينه
المقادير:
فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق.
وانا زدت عليها 2 ملعقة حليب بودر ... لان الحليب يعطيها طراوه اكثر
الطريقه:
تخلط هذه المقادير مع بعض وتترك لمدة 10 دقائق
بعدالعشر دقائق يضاف لها
3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت.
وتعجن جيدا وتستخدم على طول
ملاحظات
مثل ما شفنا العجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقي المكونات
يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات
الكميه ممكن تكون كبيره على بعضكم لكن ممكن تشكلي فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه حق فطاير وحق عمل البيتزا او حق خليه وعمل بيتزا وهكذا
.....
كيكة الجوز


 الطريقه.. بالخلاط كاس سكر..كاس زيت اخلطهم مع بعض وأضيف بالتدريج 3 بيضات وملعقه فانيليا .ثم أضيف 4 جبنه كيري..وثلاث أرباع كاس حليب سايل تخلط ثم تضاف الى كاس دقيق وملعقه بكنج بودر .وربع كاس جوز هند اخلطهم ثم أضع الخليط بصينية بايركس وادخلها الفرن من تحت لما تستوي ثم تحمر من فوق.. طريقة الصوص..نص أصبع زبده.. واحد حليب مكثف نستله ع النار لما تتجانس واصبها على وجه الكيك وهي حاره وازين الوجه بجوز الهند المحمس أو العادي. وبالعافيه
....
كفتة

 كيلو لحم مفروم + كوب بقسماط فريش مفروم ناعم ( خبز توست من غير الحواف يفرم فى الكبة ) + ملعقة صغيرة ملح ( ممكن نزود ودة
بيرجع حسب الرغبة ) + نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود + نصف ملعقةكمون + ملعقة صغيرة نعناع جاف + 2 فص ثوم مفروم + 2ملعقة كبيرة يقدونس+ بيضة ملعقة كبيرة زيت . الطريقة : نحضر بولة ونضع فيها اللحم المفروم مع البقسماط الفريش مع الملح والفلفل الاسود والكمون والثوم والبقدونس والنعناع ونخلط المقادير معا ثم نضع البيضة ونخلط مرة اخرى جيدا ثم نحضر صينية تيفال وتدهن بالزيت ثم نشكل الكفتة اصابع وترص فى الصينية وتدخل الفرن حتى تنضج مع ملاحظة عدم تركها لتجف ثم تخرج وتقدم مع سلطة خضراء
....
سمك مدخن مشوي

وقت الطهي:45 دقيقةالمقادير:سمك طازج كمون فلفل اسود رشة هيل ملح كسبرة مطحونة ثوم بصل فليفلة بطاطا مقطعة دوائر ومقلية جزر مبشور عصير ليمونة كبيرة التحضير:سمك طازج اي نوع تفضليه تجيبيه وتنظفيه بالخل والليمونالطبخ: .بعد ما نظفنا السمك وفتحناه من النص
.دقي الثوم وضيفي عليها البهارات والملح وملعقة زيت زيتون وادهني فيها السمك من برا ومن جوا
ابشري الجزر وضيفي عليه الكسبرة والبقدونس والفليفلة مقطعة صغير وملح وتبليهم بنص فنجان زيت الزيتون
والليمون المعصور واحشي فيهم السمك .
جيبي الصينية وصفي فيها بصل مقطع وفوقها البطاطا المقلية واخيرا السمك ولفي الصينية بالقصدير وحطيها بالفرن من الوسط وشغلي عليها نص ساعة.
كيفية تدخين السمك:
بعد مرور نصف ساعة بيكون استوى السمك شيلي القصدير وولعي الفرن من فوق وحمري
جيبي فحم وولعي حتى يصبح جمر وحطي بقصدير وحطي علي شوية زيت وحطي في الفرن جنب السمك وسكري عليه القصدير 10 دقايق وبعدين قدميه صحة وعافية
....
طريقة تحضير البسيسة المصرية

١. ينخل الدقيق الابيض ويضاف اليه البيكنج بودر ويترك جانباً.

٢. يسخن الفرن علي درجة حرارة عالية.

٣. يخفق البيض مع الفانيليا بالمضرب الكهربائي لثلاث دقائق، يضاف السكر، الزيت و السمن ويستمر في الخفق مع اضافة الحليب ثم

٤. يوضع خليط الدقيق ودقيق الذرة تدريجياً ويخفق قليلاً.

٥. يسكب الخليط في صينية مدهونة زيت ومرشوشة بالدقيق، يمكن دهن الصينية بملعقة طحينة.

٦. تدخل الصينية إلى الفرن على حرارة متوسطة، لا يتم اختبار النضج الا بعد نصف ساعه.

٧. بعد الاستواء، يحمر الوجه، تترك لتبرد وتقطع حسب الرغبة ثم تقدم باردة
....
مقادير كيكة بدون بيض

٢ كوب دقيق
١ كوب سكر
١ ١⁄٤ كوب عصير البرتقال، أو أي نوع
١⁄٢ ملعقة صغيره فانيليا، أو برش برتقال
٦ ملعقة كبيرة زيت
١ ملعقة كبيرة بايكنغ باودر
٢ ملعقة كبيرة خل
طريقة تحضير كيكة بدون بيض
١. يحمى الفرن على درجة حرارة عالية.

٢. يوضع في الخلاط الكهربائي، الزيت، السكر، عصير البرتقال، الخل، والفانيليا ويخلطوا جيداً، ثم يسكبوا في وعاء واسع.

٣. في وعاء، يخلط الدقيق مع البايكنغ باودر جيداً، ويضاف المزيج تدريجياً الى مزيج السكر والزيت مع التحريك المستمر للحصول على عجينة لينة ومتماسكة.

٤. يسكب الخليط في صينية مدهونة بالزيت، ثم تدخل الى الفرن لتخبز ثم تقطع وتقدم.
....



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية