بالصور اسطوانات السمسم بالتمر و الخبز البوري الهندي و٣ انواع رز بلبن وخرشوف محشي والهريسة والمندي والحجازية المصرية وكرات بسكويت وشيكولاته وتورتة سهله وتشيز كيك الزبادي واستخدام القشطة في القرص و

مقادير طريقة عمل اسطوانات السمسم بالتمر :

½ كوب سمسم
½ كوب حبة البركة
1 كوب سكر
2 بياض بيضة
3 قطع زبدة
للحشو 1 كوب تمر مهروس
طريقة عمل اسطوانات السمسم بالتمر
1- اخفقي البيض والزبدة مع جزء من السكر حتى يصبح مثل الكريمة.
2- اضيفي السكر المتبقي، السمسم وحبة البركة واخلطيهم جيداً حتى تتكون عجينة لينة.
3- احضري صينية بها ورق زبدة ثم قطّعي العجينة على شكل مستطيلات ثم ادخليها الفرن لمدة 10 دقائق.
4- عند خروجها من الفرن ضعيها على حمام ماء بارد حتى يسهل خروج قطع العجين.
5- افردي كل قطعة وضعي التمر المفروم ثم لفّيها كاسطوانة وقطّعيها ثم قدّميها في طبق التقديم
.....
كرات بسكويت وشوكولاتة لذيذة

3 دقائق

المكونات

– 4 ملاعق كبيرة زبدة.

– 8 ملاعق كبيرة كاكاو مر (شوكولاتة بودرة مرة).

– 3 علب قشطة صغيرة بالنكهة العادية.

– 4 ملاعق كبيرة سكر بودرة (سكر مطحون).

– 1 ملعقة صغيرة ماء زهر.

– 1 ملعقة كبيرة شوكولاته نوتيلا.

– 3 علب بسكويت شاي متوسطة الحجم.

طريقة العمل

– في وعاء تستطيعين وضعه في الميكرويف، ضعي الزبدة وقومي بإذابتها.

– لا داعي لإذابة كل الزبدة بشكل كامل حتى تصبح سائلاً ولكن معظمها يكون كذلك.

– يمكنك إذابة الزبدة في وعاء على النار في حال لم يتوفر لديك ميكرويف أو لم يتوفر لديك وعاء مناسب لوضعه في الميكرويف، واحذري هناك بعض الأوعية أو الصحون التي تتلف في حال وضعتها في الميكرويف وأذبتي فيها الزبدة أو سخنتي فيها الزيت أو بعض المأكولات الغنية بالزيت.

– قومي بوضع السكر فوق الزبدة المذابة واخلطيهم جيداً.

– أضيفي الكاكاو على خليط السكر والزبدة واخلطيهما جيداً، ستشعرين أن الخليط أصبح جامداً كثيراً ولا تستطيعين تحريكه بواسطة المضرب اليدوي، هذا طبيعي.

– أضيفي علب القشطة على خليط الشوكولاته والزبدة والسكر واخلطيهم جيداً، الآن يصبح المزيج قابلاً للتحريك.

– ضعي ماء الزهر وشوكولاته النوتيلا فوق المزيج واخلطيهم جيداً، واستمري في الخلط إلى أن تشعري أنا المزيج أصبح متجانساً.

– في وعاء جانبي آخر قومي بوضع البسكويت في الوعاء واطحنيهم، بحيث يصبح يُطحن جزء منه بشكل كبير وبعض القطع الأخرى يوجد فيها كسرات صغيرة ومتوسطة الحجم.

– ضعي جزءاً صغيراً من البسكويت المطحون جانباً وحاولي طحنه أكثر واتركيه.

– أضيفي كمية البسكويت الكبيرة المطحونة على مزيج الكاكاو، والقشطة واخلطيهم بشكل جيد، وفي هذه الخطوة عليكٍ استخدام يدكِ.

– الآن قومي بوضع جزء صغير من هذا المزيج على يدك وحاولي تشكيل كرة شوكولاته بالبسكويت صغيرة الحجم.

– وعند تشكيل كرة شوكولاته بالبسكويت صغير الحجم قومي بوضعها في البسكويت المطحون الذي تركتيه جانباً.

– قلبي الكرة في البسكويت المطحون من كل النواحي.

– ضعي كرة شوكولاته بالبسكويت في صحن للتقديم.

– وكرري الخطوة في تشكيل الكرات إلى أن تنتهي الكمية التي لديكِ.

– في حال امتلأ الصحن بالكرات، في استطاعتك عمل صف آخر فوق الصف الأول، فلن يتلف الصف الأول من كرات شوكولاته بالبسكويت.

– وبذلك تكون حلوى كرات بسكويت وشوكولاته جاهزة.

الملاحظات

– بإمكانك إضافة جوز الهند المطحون على البسكويت المطحون وتقليب كرات شوكولاته داخله.

– الكمية التي تزيد من الكرات تستطيعين وضعها في الثلاجة في علبة محكمة الإغلاق.
.....
طريقة عمل تورتة سهله:

المقادير
6 بيضات *** كوب سكر مش مطحون
كوبايتين دقيق *** كوب ماء و3 ملاعق لبن بودرة
فانيليا ومعلقة صغيرة بكنج بودر
واهم حاجة معلقة كبيرة محسن كيك

الطريقة يا حلوين
هنضيف كل المقادير على بعضها
اللى هى السكر والبيض والماية وتكون دافية والفانيليا ومحسن الكيك
وهاتيك يا ضرب فيها ماترحمهاش لغاية ما تتقل وتملى الطبق ومتخافيش ان شاء الله مش هاتهبط
طبعا لازم مضرب كهربى
وطبعا تكونى ناخلة الدقيق والبكنج بودر
وتضيفى شوية بشوية وانتى بتضربى بالمضرب على السرعة الهادي
ومتخافيش مش بتهبط ولا بتتعبك خالص
وتكونى مسخنة الفرن من قبل ماتشتغلى وتدخليها تقريبا على حرارة 200 او على حسب فرنك
التورتة الاسفنجية بتحب الحرارة الهادية بس مش هادية اوى يعنى
واوعى تفتحى الفرن قبل تلت ساعة وتكون فتحة صغيرة ولما تستوى اقلبها على منخل سلك
وسبيها تبرد خالص وبعدين قطعيها وزوقيها طبعا كل واحدة
اسهل طريقة لعمل التورتة الاسفنجية ولا المحلات
.....
الهريسه

المكونات
2 كوب دقيق سيمولينا
1/2 كوب سمن
3 ملعقة عسل
3/4 كوب جوز هندناعم
1/4 كوب سكر
1/3 كوب حليب سائل
م ص بكنج بودر
مكسرات مجروشه خشن
الطريقة :
نسيح السمن تسيح خفيف ونتركة يبرد ثم يضرب مع العسل و الحليب + السكر ويخلط السيمولينا وجوز الهند والبودروتضرب المكونات كلهاحتى تتجانس وتفرغ في صينية قياس 26 مدهونة سمن ويسوى الوجه ببل اليد بالماء
ليصبح أملس وتترك ترتاح 1/4 ساعةثم توزع المكسرات ويضغط عليها
لتلتصق المكسرات جيداوبعدها يدهن الوجه بمعلقتين الشربات لتعطي
لون رائع ولمعة بعد الخبزوتخبز بدرجة 180 لمدة 1/2 ساعة تسقى الشربات الساخن وهي ساخنة
الشربات :
كوب سكر + 3/4 كوب ماءويغلى ويترك على النار5دقائق
في الآخر يضاف عصير الليمون ويغلى غلوة ويرفع وتضاف له ملعقة سمن
ثم تدخل التلاجه تبرد ساعه ثم تقدم
....
الخبز البورى الهندى

المقادير :
كوب دقيق او خليط من الدقيق الابيض والاسمر
1/4 كوب ماء أو حسب العجن
3 ملاعق زبدة
ذرة ملح ملعقه صغيره بيكنج بودر
ذرة سكر
للوجه :
حبة البركة
طريقة التحضير :
- إخلطى العجينة الدقيق والبيكنج بودر والملح
نسيح الزبدة ونضيفها للدقيق ونترك العجينة لترتاح
- أفردى العجينة بالنشابة ورشيها بالدقيق وقطعيها دوائر
- ضعى على الوجة حب البركة و إضغطى عليه ليلتصق بالعجينة
- إقلى الخبز فى زيت متوسط السخونة وصبى على الزيت من جميع الجهات
- ضعيه على مناديل ورقيه ثم قدميه
يجب أن لا يكون الزيت . إرمى فى الزيت قطعة صغيرة جداً من العجين، إذا تم قليها على الفور وطفت على السطح، يعنى ذلك أن درجة حرارة الزيت -
يعنى ذلك أن درجة حرارة الزيت مناسبة، أما إذا غاصت فى القاع، يعنى ذلك أن الزيت لم يسخن كفاية
....
ارز بلبن بالموز


المقادير :
1 كأسة رز
لتر لبن
3 وحدات موز
5 ملاعق كبيرة سكر
ملعقة صغيرة فانيليا + ملعقة صغيرة ماء الورد
2 ملعقة نشا

طريقة عمل الارز باللبن و صوص الموز :

- جهزى الارز بغسله جيداً و نقعة لمدة ساعة على الاقل ثم ضعيه فى مياه مغليه ليسلق تماماً و ينضج .
- ضعى كأسات اللبن على الارز المسلوق و ماء السلق و قلبى جيداً ثم اضيفى السكر و الفانيليا و اذيبى النشا فى كأسة صغيره مياه دافئة وضعيها على الارز باللبن و استمرى فى التقليب ثم ضيفى ماء الورد .
- جهزى الموز بأزالة قشرته و تقطيعه قطع صغيرة, حضرى طاسة و تكون جافة تماماً وضعى فيها 2 ملعقة سكر لحتى تذوب و تصير كراميل ضعى الموز ثم نصف كأسة لبن و اتركيهم ليغلى .
- اسكبى الارز باللبن فى الاطباق و ادخليه البراد لحتى يتجمد ثم ضعى صوص الموز فى طبق جانبى و رشى القليل منه على وجه الطبق مع القليل من البندق المجروش.
.....
الرز باللبن من اشهر اطباق الحلويات فى مصر وتقدمه الاسر المصرية باكثر من طريقة واضافات مختلفة

، طريقة عمل رز باللبن بالمكسرات والاضافات المميزة
الطريقة الاولي لعمل رز باللبن علي الطريقة المصرية من خلال خطوات بسيطة وسهلة

مقادير رز باللبن

– تكفي اسرة مكونة من 4 افراد ويمكن الزيادة حسب الحاجة وعدد الافراد

كوب رز
2 كوب لبن
فانليا
سكر حسب الرغبة
سحلب معلقتان كبار( بنجيب بودرة السحلب من العطار )


خطوات طريقة عمل رز باللبن

– اولا نقوم بغسل الرز مرتين او تلاتة

– نجيب حلة نحط فيها الرز ونضيف لها مية بكمية مناسبة.

– نضع الحلة على نار متوسطة مع التقليب من وقت الى آخر حتى لا يلتصق الرز فى قاع الحلة.

– بعد ان يستوى الرز ويشرب مايته

– نحضر اللبن ونضيفه الي الارز

– ثم نضيف ليهم معلقتان السحلب وندوبهم كويس ونستمر في تقليب الرز باللبن

– ثم نضيف كل من الفانليا والسكر وبرضو نستمر في التقلب

– نستمر فى التقليب حتى يبتدى فى الغليان ثم نقوم باطفاء النار.

– لا نترك حله الرز باللبن طويلا على النار حتى لا يتقل قوامة اكتر من اللازم.

– السحلب هيعطى للرز بلبن الطعم الكريمى الجميل

– هناك من يحب اضافة النكهة مثل القرفة او المستكة



طريقة تقديم طبق الرز باللبن

حسب الرغبة وتوافر المكسرات او الزبيب وجوز الهند او غيرها من الحلويات المتاحة ، وايضا يقدم الرز باللبن مع اضافة قطع الفاكهة الموز او الفراولة حيث يمكنك اضافتها للرز بلبن وتقديمها في اكواب او اطباق صغيرة وحسب رغبة الاسرة اذا كنتي تريدي تقديم الرز باللبن ساخنا او تركه في الثلاجة وتقديمه باردا.



ثانيا طريقة اخرى لعمل الرز باللبن مع الكراميل والمقادير وخطوات عمل الرز بلبن هي

اولا مقادير رز بلبن بكراميل مع العلم ان هذه الكمية تكفي اسرة مكونة من 4 افراد ويمكن زيادة الكمية سواء الرز او اللبن حسب الحاجة وعدد الافراد

كوب رز
2 كوب لبن
فانليا
سكر حسب الرغبة
1 باكو كريم كراميل


الطريقة عمل رز بلبن بالكراميل

– نفس الطريقة السابقة كما ذكرنا اعلي ولكن الفارق هو اننا سوف نضيف باكو الكريم كراميل مع اللبن الى الرز ثم نضيف السكر ونقلب حتى يبدا فى الغليان واختلاط المزيج جيدا مع بعضه .



طريقة تقديم رز بلبن بالكراميل

و يقدم الرز باللبن بالكراميل فى اطباق او اكواب حسب الرغبة ويزين بسكر الكراميل عليه من فوق ويوضع فى التلاجة حتى يتم تقديمه باردا ويمكن وضع المزيد من الاضافات مثل المسكرات او جوز الهند او بعض قطع الشكولاته و الفواكة .



طرق وافكار آخري لعمل رز باللبن

ويمكن خلط الرز باللبن بالكاكاو اثناء طهوه لاضافة لون الشكولاته المحبب للاطفال ، وايضا يمكنك اضافة نكهات معينه من العطار مثل نكهه البرتقال او التفاج واضافتها قبل او بعد طهي وعمل الرز باللبن.
......
رز بلبن وكريم شانتيه


المقادير /
نصف كوب ارز مصرى
كيلو لبن
فانيليا
3 ملاعق كبيرة كريم شانتية بودرة
4 ملاعق كبيرة قشطة
فانيليا
ملعقة كبيرة نشا
6 ملاعق كبيرة سكر

الطريقة /
فى حلة مناسبة بنغلى كوبين ماء ونضيف لهم الارز واول ما يقرب يستوى بنصفية من اى مياة زيادة ونضيف اللبن ونسيبه يكمل سوا فى اللبن على نار هادية وبعد ما يستوى بنضيف السكر والفانيليا والقشطة وبودرة الكريم شانتية وندوب ملعقة النشا فى ربع كوب لبن مثلج ونضيفها على الارز ونقلب كويس ونطفى عليه ونصبه فى اطباق ونزينه بالمكسرات وجوز الهند والزبيب وندخله الثلاجة ويفضل نغطيه فى الثلاجة علشان نحافظ على الوش ما ينشفش وما يلقطش اى رائحة ويقدم بارد بالهنا والشفا
......
خرشوف محشي


المقادير

4 خرشوف كبير مسلوق.
كاسة و نصف رز طويل الحبة .
2 بصلة متوسطة الحجم مفرومة
مكعب مرقة مهروس.
ربع كيلو طماطم مقشرة و مقطعة إلى أرباع.
كأسة كبيرة لحم مفروم
ملعقة صغيرة بقدونس مفرى.
ملح + توابل + نعنع جاف .
ربع كأسة زيت طعام .

الطريقة عمل الخرشوف المحشى :
- جهزى اناء عميق و ضعى فيه الزيت لحتى يسخن ثم اضيفى الارز المغسول و قلبى جيداً, اضيفى الطماطم و اللحم و استمرى فى التقليب و اتركيه ما لايقل عن 15 دقيقة.
- ضعى البقدونس المفرى بعد اطفاء النار و ضعى عليه الملح و التوابل و النعنع الجاف ثم ابدأى فى حشو الخرشوف .
- ينزع الشعر من قلب الخرشوف و ابعدى الأوراق من حول القلب و إذا لزم الأمر تنزع بعض الأوراق لتوسيع القلب ثم يحشى بخليط الأرز .
- رصى الخرشوف فى الاناء و اسقيه بمياه دافئة مذاب فيها مكعب ماجى و اتركيه لحتى ينضج تماماً
و استمتعى باشهى خرشوف محشى
 ......
 الحجازية المصرية

2 كوب دقيق السميط.
كوب ونص دقيق ابيض
1 كوب من السمنه او زيت الذرة
خميرة بيرة بحجم حبه عين الجمل
كوب ماء للعجين
مقادير الحشو:
1 كوب سميط
ربع كوب من القرفه
سودانى مطحون او مكسرات حسب الرغبه
1 كوب سكر
الطريقة:
نخلط دقيق السميط مع الدقيق الابيض ونكون دوبنا الخميرة فى شويه ميه دافيه ونضفها على الدقيق ونضيع السمن او الزيت
نعجن وطبعا بنضيف الميه شويه شويه لغايه لما تصبح عجينه زى عجينه الكعك
نقسمها نصفين بس نخلى نص اكبر من نص بشويه وناحد النص الاكبر ده ونفرده فى صنيه ونتركه
وتنجهز الحشو، كل مفادير الحشو على بعض وعليهم شويه ميه علشان الحشو يصبح عجينه
نحضر الصنيه اللى فردنا فيها ونحط عليها الحشو.. ونتركها فى مكان دافى علشان تخمير وطبعا النص الباقى من العجينه بردو نتركه علشان يخمير وبعد ساعه كدا تقريبا نفرط النص التانى
ندخلها الفرن لمده 40 دقيقه ...
....
كفتة بطاطس محشية لحمة معصجة او ممكن نحشيها جبن

 كتير حيقول بتفك منى فى الزيت وانا كنت واحدة من اللى بيقول كدةمع التجربة عرفت سبب اللى بيخلى البطاطس تفك
حكتب الطريقة والتكات علشان ماتفكش مننا
وعلى فكرة ممكن نعملها ونشلها فى الفريزر وتطلع على القلى ودة انا جربتة امبارح والحمد لله مفكتش منى بعد ما شلتها ليلة فى الفريزر
اولا نجيب 3 ثمرات بطاطس حجم كبير شوية
غسلتها بالقشرة كويس جدا وسلقتها بالقشرة والله علشان ما تشربش مية
وسلقتها بنسبة 70% فقط بردة دة حيخليها ما تفكش منك
افرميها او ابشريها بالمبشرة بتاعت البصل بلاش الكبة مش حتريحك فى تصبعها
وممكن تهرسيها بالشكوكة
ضيفى عليها قطعة زبدة فى حجم مكعب المرقة او ملعقة صغيرة سمنة
و3 ملاعق بس لبن حليب او ملعقتين لو ملعقتك كبيرة
وربى بيضة وحطى نصفها بس وخلى نصف التانى على جمب حنستعملة
حطى ملح وفلفل ولو تحبى كمون براحتك وقلبيها كويد واعجنيها بايدك
حتخدة قطعة تكوريها وتعملى حفرة وتحشيها اما لحمة مفرومة متعصجة ولازم تكون اللحمة متعصجة كويس يعنى مفهاش مية تبقى ناشفة من المية
واقفلى الحفرة وحطيها فى الدقيق ثم البيض مخفوق مع لبن ملعقة لبن وافتكرى نصف البيضة كمان وبعدين حطيها فى البقسماط ولازم لازم تدخل التلاجة نصف ساعة قبل القلى
وتتقلى فى زيت غزير وحامى ومش حتاخد وقت على النار بس تاخد اللون الذهبى وممكت تحتفظى بيها فى الفريزر وتطلع على القلة مباشرة ويفضل تقلى فى حلة صغيرة او كزرولة علشان تعمل 4 او 5 بس فى المرة بتفرق بردة
.....
كفتة فراخ

المكونات:
- ½ كيلو لحم دجاج مفروم.
- 1 بصلة كبيرة مفرية.
- 3 فصوص ثوم مفرى.
- 4 ملاعق كبيرة بقدونس (معدنوس) مفرى ناعم.
- 2 ملعقة كبيرة زيت نباتى.
- ¼ ملعقة صغيرة كمون مطحون.
- ½ ملعقة صغيرة بهار لحم (7 بهارات).
- 1 ½ ملعقة صغيرة ملح.
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
الطريقة:
1 – يوضع لحم الدجاج المفروم فى وعاء الكبة، ويضاف إليه البصل والثوم والبقدونس المفرى والزيت والبهارات والملح والفلفل.
2 – تطحن جميع المكونات جيداً معاً حتى تمتزج ببعضها وتصبح عجيناً ناعماً يمكن تشكيله.
3 – يسكب خليط اللحم فى وعاء عميق، ويغطى بورق النايلون ويترك فى البراد لمدة ساعتين على الأقل.
4 – تنقع أسياخ الشواء الخشبية فى الماء لمدة 30 دقيقة قبل الإستعمال حتى لا تحترق أثناء الشيىّ، كما يمكن إستخدام الأسياخ المعدنية العريضة.
5 – يُخرج خليط لحم الدجاج من البراد، ويقسم إلى كريات متساوية.
6 – تجفف أسياخ الشواء جيداً، ويُغرز السيخ فى كرة لحم ويضغط عليه بخفة بباطن قبضة اليد حتى يُمدد اللحم ويصبح إسطوانة رفيعة تُغطى ¾ طول السيخ.
7 – تسخن شواية الفحم أو الشواية الداخلية جيداً، وتدهن بقليل من الزيت.
8 – ترص أسياخ الكباب على الشواية وتشوى لمدة دقيقتين، ثم تُقلب على الجهة الأخرى وتترك لمدة دقيقتين.
9 – ثم تُقلب أسياخ الكباب على كل جهة من وقت لآخر حتى ينضج الكباب تماماً.
10- تُرص أسياخ كباب لحم الدجاج فى صحن التقديم، ويقدم مع سلطة لبن الزبادى وسلطة الطحينة.
....
تشييز كيك الزبادي :

المكوّناتبسكويت شاي - كوب ونصفسكر - كوب
زبدة مذوبة - ربع كوب
بيض - 4
خلاصة فانيليا - ملعقة صغيرة
دقيق - ملعقتان كبيرتان
لبن زبادي - 3 أكواب
نصائح
- زيني التشيز كيك بقطع من الفاكهة بحسب رغبتك.
طريقة العمل
1- أمزجي في وعاء صغير بسكويت الشاي، الزبدة وربع كوب من السكر.
2- رصي المزيج في قالب تشيز كيك.
3- أخفقي معاً البيض، ما تبقى من السكر، الدقيق وخلاصة الفانيليا في وعاء كبير.
4- أضيفي الزبادي واخفقي من جديد حتى تجانس المكونات.
5- وزعي المزيج على القاعدة المرصوصة ثم اخبزي التشيز كيك في الفرن لمدة 45-50 دقيقة.
6- أتركي التشيز كيك على حرارة الغرفة بعد أن تخرجيه من الفرن ثم ضعيه في الثلاجة لحوالى 4 ساعات أو ليلة كاملة.
......
الستات اللى بتشيل القشطة وترجع تحتار تعمل بيها ايه

ممكن تعملى بيها قرص طبعا خطيرة
ودى مقدار لكيلو دقيق بصى بقى يا ستى لو عندك القشطة زيادة فى الفريزر يعنى مثلا مقدار 2 برطمان من بتوع الصلصة حطى عليهم ربع كوب زيت وكيلو دقيق وملعقة خميرة بيرة كبيرة وملعقة سكر وملعقة صغيرة ملح و3 ملاعق سمسم ولو عندك شمر ملعقة كبيرة شمر مطحون واعجنى كلة على بعضة وكملى العجن بشوية مية او حليب دافى لحد ما العجينة تظبط فى ايدك وتطلع منها اقصد من ايدك وتسبيها ترتاح ساعة علشان الدنيا بردت وتقطعهيها وتشكليها زى ما تحبة وممكن تحشيها عجوة او ملبن وترتاح بعد التقطيع وتدخل الفرن سخن على 180 والف هنا وشفا
وطبعا القشطة ممكن نضيف منها على البشامل
وممكن نستعملها فى اغلبية المعجنات بدل السمنة
....
المندي


مقدارلحم مقطع مكعبات ثمرة صغيرةبصلة 5 فصوصثوم اعواد قرفة مقدارهيل مطحون مقدارسمن وقليل من الزيت مقدارملح وفلفل مقدارارز بسمتي 3 ثمرةبصلات 4 فصوص ثوم مفرومين 2 ثمرة جزر مبشور مقدارسمن 3 ملاعقصلصة طماطم مقدارقرفة مطحونة اعواد جنزبيل بودر مقدارهيل مطحون مقدارقرنفل ملعقة صغيرةكاري مقدار ملح وفلفل مقدارصنوبر وزبيب محمرين الطبخ: 1- نجيب حله ونضع فيها السمنه وشويه زيت وبعدين نضع اللحمه ونقلبها كويس اوى ونضيف عليها عيدان القرفه والهيل وبصله صغيره و5فصوص ثوم
2- وبعدين نقلبها كويس اوى لحد ماهتلاقى بداءت تنزل ميتها وتسبيها شويه وبعد كده تضيفى الميه وتسبيها لحد ماتستوى وتحطي عليها الملح والفلفل
3- في حلة تانية نحط البصل المبشور والثوم مع السمنة ويتقلبو لغاية ما يصفر لونهم
4- يضاف لهم الجزر المبشور ويقلب وبعدين صلصة الطماطم
5- وبعدين يضاف التوابل كلها
6- الرز يكون منقوع صفيه كويس وحطيه على المكونات وقلبي كويس وبعدين ضيفي الماء الساخن يادوب يغطي الرز ولو احتاج زيادة ماء بعد ما ينشف زوديله
7- لما اللحمه تكون استوت نحمرها ونضع الارز فى سرفيز كبير وتحمرى زبيب وصنوبر وتحطى شويه جو الارز وشويه تحطيهم على الوش وتحطى اللحمه على الوجه



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية