بالصور الشعرية باللبن والعيش السوري والغريبة والحواوشي الاسكندراني وشاورما الفراخ وطريقة عمل البرازق و

الشعيرية باللبن

المقادير:
كوب ونصف شعيرية
كيلو لبن
مقدار من العسل أو السكر "حسب الرغبة"
ملعقة قرفة صغيرة
2 ملعقة ذبدة كبيرة
2 ملعقة عسل كبيرة
كيس فانليا

الطريقة:
نسخن الزيت والزبدة فى إناء ونضع الشعيرية لتحميرها
نضيف اللبن بالتدريج ونقلب باستمرار
نضيف ملعقة القرفة ثم العسل أو السكر
حتى تستوى الشعيرية ثم نرفعها من على النار ونضيف الفانليا
وتقدم ساخنة فى الأطباق
ويمكن تزينها بالمكسرات
.....
العيش السوري

 المقادير
 كوب ونصف دقيق-ملعقه بكينج بودر-ملعقة خميرة-ملعقتين لبن جاف-معلقة صغيرة ملح-ربع ك
وب زيت-كوب ماء او اقل للعجن
الطريقة
قلبى المقاديركلها مع بعض و تعجن جيدا باضافة الماء حتى تتكون عجينة لا
تلتصق باليد (ممكن تلاقى العجينة لسه سايبة و مش راضية تتكور ساعتها ابقى
ضيفى شوية دقيق لحد اما تحسى ان العجينة ماسكة نفسها شوية و كل اما تعجنيها
اكتر كل اما تمسك نفسها )ابتدى قطعى العجينة كور صغيرة و خدى الكورة و
افرديها و هاتى طاسه تيفال و حطيهاعلى النار و حطى نقطة زيت وافرشيها فيها
وضعى العجينة المفرودة فى الطاسه حتى تتحمر و اقلبيها على الجهة الاخرى
مدة تسوية الرغيف الواحد لا تتعدى 30 ثانية ( مبياخدش وقت خالص )
**ملحوظة
غطى العيش كويس علشان مينشفش منك....بالهنااا
.....
طريقة عمل الغريبة

المقادير

1 كوب زبدة لينة

1/2 كوب سكر بودرة

2 كوب دقيق

1/8 ملعقة صغيرة بكربونات صودا

1/2 ملعقة صغيرة ماء ورد أو فانليا

(بندق-فستق-قرنفل-لوز) للتزيين

الطريقة

- تُخفق الزبدة جيداً حتى تصير كالقشدة ويبيض لونها .

- يضاف السكر البودرة ويستمر في الخفق.

- يُخلط الدقيق وبكربونات الصودا وماء الورد أو الفانليا.

- يضاف الدقيق تدريجيا إلى خليط الزبدة حتى يتكون عجين لين وناعم.

- تُشكل على هيئة كرات صغيرة وترص في صينية على مسافات متباعدة حتى لا تلتصق عند الخبز.

- توضع المكسرات في وسط كل كرة بالضغط الخفيف عليها.

- تُخبز في فرن هادئ درجة حرارته 300 درجة فهرنهيت لمدة 15 - 20دقيقة، ويجب عدم تغير لونها.

- تُترك لتبرد تماما، ثم ترص في طبق التقديم.
......
الحواوشى الاسكندرانى

المقادير
كيلو لحمة مفرومة
4 بصل مبشورة
2 طماطمية مبشور
2 فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة
ملح + بهارات لحمه + شطة + قرفه + جنزبيل + جوزة الطيب

عجينة الحواوشى

2 ونص كوب دقيق منخول
رشة ملح
3 معلقة زيت
2 معلقة لبن بودر
معلقة كبيرة خميرة مدوبة فى ماء دافئ
ومعلقة صغيرة سكر
ماء دافئ للعجن حسب ما العجينة تلم معاكى

طريقة تحضير الحواوشى الاسكندرانى

نحضر بوله عميقه ونضع بها الدقيق وذرة الملح والزيت واللبن البودرة وننزل عليها بالخميرة المتدوبه ونبدا نعجن العجينة بنحط المياه الدافى لحد ماتلم العجينة معاكى وتبقى ناعمة ونسيبها متغطية فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه.
بعد كدة نبدا نجهز الحشو بتاع الحوواشى نحط كل المكونات مع بعض يتاعة الحوواشى و نقلبها كويس مع بعض نفرد العجينة ونقطعها دواير قد رغيف العيش بالظبط حشيت العجينة ووضعت قطعة اخرى عليها وبدات اقفلها جيدا (انا خرمت العجينة بالشوكة ) وندخلة العجينة على فرن 200 درجة (وسط) عشان اللحمة تستوى من جوه ولما العجينة تبقى نص سوا نحط حبة البركة عليها وندهنها بالبيض (بيضة ضربتها مع رشة ملح وفلفل اسمر ) وندخلها الفرن تانى تكمل سوا وبالف هنا.
.....
شاورما االفراخ

 نصف كيلو
صدور فراخ مخلية
• ملح وفلفل
• أوريجانو ( زعتر جبلي ) أختياري
• ليمون + خل
• علبة ونصف زبادى
• كسبرة مطحونة
• ماء بصل
• بهارات فراخ
• شرائح فلفل اخضر
• شرائح بصل حلقات
• طماطم مكعبات
الطريقة
1. نغسل الفراخ المخلية وتقطع شرائح بالطول وتصفى من الماء جيدآ لأزاله أي رائحة

2. نحضر علبة بلاستيك ونضع فيها(الزبادى+الليمون+ملح+فلفل+كسبرة+خل+زعتر+بشرة من جوز الطيب+بهارات فراخ +ماء بصل(
3. ويقلب المكونات السابقة جيدآ ثم نضع الفراخ بالتتبيله السابقة ويقلب ثم يغطى وتدخل الثلاجة من بالليل

5. تأخذى الفراخ المتبلة من الثلاجة وتصفيها من الماء الى فيها و خلي الميه على جنب )ميه الفراخ المتبلة )

6. تحضرى طاسة بها زيت قليل وتتركى الزيت يقدح جامد ثم تنزلى بالفراخ المتصفية مع التقليب حتى يصير اللون ذهبى

7. وبعدها تنزلى بالخلطة السائله بتاعتها على الشاورما و تقلبى حتى تتشرب الشورما الماء

8. تنزلى بعد كدة بالشرائح الفلفل والمكعبات الطماطم و البصل

9. وبعدها تطفى النار علي طول وتنزليها من على النار
....
 طريقة عمل البرازق


1 كيلو من الدقيق
1 كوب من سميد ناعم
3 اكواب سمنة
2 كوب من السكر
2 كوب من الماء
3/4 كوب لبن بودرة
1 ملعقة من الخميرة
1 ملعقة من المحلب
2 ملعقة من القطر
2 ملعقة زبدة سائلة
سمسم
الطريقة
بتخلطي في وعار الدقيق الابيض وسميد الناعم والسمنة والسكر واللبن
والخميرة والمحلب وبعدين بحطي الماء وبتخلطي كل المواد مع بعضها
لحتى تتشكل عندك عجينة متماسكة
بعدين بتقطعي العجينة الى كرات صغيرة وتكبسيها برؤؤس اصابيعك
وتدهنى الوجة بالقطر الزبدة وبتغلفي هذا الوجه بالسمسم
وبتصفيها بالفرن متوسط الحررارة لمدة 10 دقائق
وبالهنا والشفا
.....




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية