بالصور طريقة عمل الحلاوة الطجينية بالمنزل وواللحم الضأن المشوي وكة بانيه بالردة وكريمة الشيكولاته وصينية الكنافة بالقشطة

طريقة عمل الحلاوة الطحينية بالمنزل

المقادير:
1 كوب حليب مجفف
1 كوب سكر بودرة (سكر ناعم جدا)
1 كوب طحينة (الطحينة هي سمسم محمص مطحون مضاف إليه بعض الزيت والدقيق)

مكسرات حسب الرغبة (اختياري)

ملعقة كاكاو عند الرغبة في عمل حلاوة طحينية بالشيكولاته (اختياري)

طريقة التحضير:
يتم مزج السكر والحليب المجفف ثم إضافة الطحينة بشكل كميات متتالية اثناء التقليب او العجن إلى أن يتماسك القوام وتمتزج مكوناته

تضاف المكسرات(اختيارى)

تضاف ملعقة كاكاو حال الرغبة في جعل الحلاوة الطحينية بالشيكولاته (اختيارى)

الاضافات توضع اثناء التقليب او العجن لضمان التوزيع الجيد بالحلاوة

يتم كبس المزيج جيداً في إناء أو علبة بلاستيكية مناسبة زات غطاء محكم ووضعها في الثلاجة إلى وقت الحاجة إليها
ويتم التقطيع للاستخدام ثم ارجاع العلبة للثلاجة مرة اخرى
بالهنا والشفا
.....
طريقة عمل اللحم الضأن المشوى بالتتبيلة الشهية

المقادير :
فخذة ضانى
4 فصوص ثوم
ملح وفلفل أسود مطحون
1 كيلو بطاطس
2 بصلة كبيرة “شرائح”
2/1 1 كوب من طماطم مفرومة بدون القشر
12/1 كوب بيون لحم
2/1 كوب خل تفاح
ورقة لورى ، قطعة قرفة صغيرة
2 ملعقة كبيرة زبدة

طريقة التحضير :
قومى بمسح قطعة لحم الخروف بورق المطبخ واحضرى سكين حادة واغرسى بيها
اللحم في عدة أماكن لعمل شقوق ، قطعى فصوص الثوم أنصاف وضعيها داخل الشقوق
تبليها بالملح والفلفل وضعيها فى صينية فرن و اشويها في فرن معتدل الحرارة لمدة ساعة
اخرجى الصينية من الفرن وزيلى الدهون الناتجة من اللحم
قومى بتقشير شرائح البطاطس وقومى بعمل شق عميق بها بعد قسمها بالنصف
، ثم رصيها حول قطعة اللحم المشوية(الجزء المشرح إلى الأعلى)
ضيفى عصير الليمون والملح والفلفل
ورصى شرائح البصل فوق حبات البطاطس
ثم ضيفى أوراق اللورى والقرفة والزبدة إلى الصينية
ادخلى الصينية مرة أخرى إلى الفرن
اتركيها لمدة ساعة ونصف ساعة أخرى مع تقليب اللحم من مدة إلى أخرى ليصبح بنياً ومحمصاً من كل الجوانب
قومى باحضار طبق كبير ضعى عليه اللحم ورصى حوله البطاطس
وبالهنا والشفا
....
كبدة بانيه بالرده

المقادير:
بصلة صغيرة
3 فصوص ثوم
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة كمون
ثمرة فلفل رومى اخضر
قرن فلفل حامى
3 معالق كبيرة خل
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ربع كوب ماء
نصف كيلو كبدة شرائح
ردة مع خلطة فيجيتار بنسبة 3 الى 1

الطريقة:

نضرب كل المكونات بدون ماء فى الخلاط لغاية مايبقوا عجينة
نضيف الماء ونضربهم تانى ونصبهم على الكبدة ونقلبها كويس ونتركها بالخلطة فى الثلاجة بضعة ساعات
نقلب فى طبق 3 معالق كبيرة ردة مع معلقة كبيرة خلطة فيجيتار ومعلقة صغيرة ملح وفلفل
نخرج شرائح الكبدة ونزيل منها الخليط باليد ثم نتبلها بخلطة الردة
نحمر الكبدة فى زيت ساخن لغاية مايبقى لونها ذهبى
بالهنا و الشفا
.....
ﻛﺮﻳﻤﺔ ﺍﻟﺸﻜﻮﻻﺗﺔ

ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ :
ﻛﻮﺑﻴﻦ ﻭﻧﺼﻒ ﺳﻜﺮ ﺑﻮﺩﺭﺓ
ﺧﻤﺲ ﻣﻼﻋﻖ ﻟﺒﻦ
ﺳﺘﺔ ﻣﻼﻋﻖ ﺯﺑﺪ ﻧﺎﻋﻢ
ﺳﺘﺔ ﻣﻼﻋﻖ ﻛﺎﻛﺎﻭ ﻏﻴﺮ ﻣُﺤﻠﻰ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻓﺎﻧﻴﻠﻴﺎ
ﺍﻟﺨﻄﻮﺍﺕ :
١ - ﺍﺣﻀﺮﻱ ﻭﻋﺎﺋﻴﻦ ﺻﻐﻴﺮﻳﻦ ﺣﻴﺚ ﺳﻴﺘﻢ ﻣﺰﺝ ﺍﻟﻤﻜﻮﻧﺎﺕ ﻋﻠﻰ ﺟﺰﺋﻴﻦ ﻣﻨﻔﺼﻠﻴﻦ .
٢ - ﻓﻰ ﺍﻟﻮﻋﺎﺀ ﺍﻷﻭﻝ، ﺍﻣﺰﺟﻲ ﺍﻟﺴﻜﺮ ﺍﻟﺒﻮﺩﺭﺓ ﻭﺍﻟﻜﺎﻛﺎﻭ ﻣﻌﺎ ﺟﻴﺪﺍ .
٣ - ﻓﻰ ﺍﻟﻮﻋﺎﺀ ﺍﻟﺜﺎﻧﻲ، ﺿﻌﻲ ﺍﻟﺰﺑﺪﺓ ﻭﺍﺧﻔﻘﻴﻬﺎ ﻟﺪﻗﻴﻘﺔ ﺣﺘﻰ ﺗﻤﺘﻠﺊ ﺑﺎﻟﻔﻘﺎﻋﺎﺕ ﺍﻟﻬﻮﺍﺋﻴﺔ .
٤ - ﺑﻌﺪ ﺧﻔﻖ ﺍﻟﺰﺑﺪ، ﺃﺿﻴﻔﻲ ﻟﻬﺎ ﺍﻟﻤﺰﻳﺞ ﺍﻟﻤﻮﺟﻮﺩ ﻓﻰ ﺍﻟﻮﻋﺎﺀ ﺍﻷﻭﻝ ﺛﻢ ﺍﻟﻠﺒﻦ . ﺍﺧﻔﻘﻲ ﺍﻟﺨﻠﻴﻂ ﺑﺎﻟﻤﻀﺮﺏ ﻟﺪﻗﺎﺋﻖ ﺣﺘﻰ ﻳﺼﺒﺢ ﻟﻮﻧﻪ ﺑﻨﻴﺎ .
٥ - ﺃﺿﻴﻔﻲ ﺍﻟﻔﺎﻧﻴﻠﻴﺎ ﻭﻗﻠﺒﻲ ﺟﻴﺪﺍ ﺇﻟﻰ ﺃﻥ ﺗﺤﺼﻠﻲ ﻋﻠﻰ ﻣﻠﻤﺲ ﻛﺮﻳﻤﻲ . ﺇﺫﺍ ﺷﻌﺮﺕِ ﺑﺄﻥ ﺍﻟﻌﺠﻴﻨﺔ ﺳﻤﻴﻜﺔ ﺟﺪﺍ، ﺃﺿﻴﻔﻲ ﻣﻠﻌﻘﺔ ﺯﺍﺋﺪﺓ ﻣﻦ ﺍﻟﻠﺒﻦ
٦ - ﺍﺳﺘﺨﺪﻣﻲ ﻛﺮﻳﻤﺔ ﺍﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ ﻓﻰ ﺗﺰﻳﻴﻦ ﺍﻟﻜﻴﻚ
....
طريقة عمل الكنافة بالقشطة
*****************

المقادير:
1/2 كيلو كنافه
...كوب سمن سايحه

للقشطه:
*******
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للعسل:
******
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

تحضير العسل:
نخلط مكونات العسل كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

تحضير القشطه:
***********
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه

تحضير الكنافه:
**********
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
-نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح

طريقه الخبز:
*********
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها العسل البارد
وبالهنا والشفا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية