بالصور فتة الكوارع وكرب علي طريقة ميسة ولحمة بالبصل والزنجبيل وفتة شاورما وصينية جلاش هشة وخضار سوتيه وشوربة خضار

فتة الكوارع

حتجيبى كورع جمسى يعنى بتاع جموسة بيقطع ويتغسل بمية وخل
ولو فى اية شعراية شيتية على النار وحكى بالسكينة المه ينظف كويس اوى
انا بخرط علية بصلة وملح وفلفل وحبهان وجوزة الطيب ومستكة لو عندك وورق لورا وملعقة سمن صغيرة واقلبهم لحد ما يتشوح وياخد صدمة
تكونى غلية مية تحطيها بعد كدة علية ولما يغلى تهدى النار وتنسيها
انا بحبها مستوية جدا ويعنى 3 ساعات وممكن اكتر
الفتة
تقطعى عيش وتحطى علية ملعقة سمنة وعلى نار هادية تحمصية
وتقلبى كل شوية وفى ناس بتحطة فى الفرن بس انا بحب اعملة كدة
لحد ما العيش ينشف ويتحمص
تظبطى ملح الشوربة بتاعت الكوارع
الدمعة بتاعت الفتة
ملعقتين توم وسمنة وعلى النار ولما تصفر تحطى ربع فنجان خل ربع فنجان مش ربع كوباية
وتطشى التوم بالخل وكوب عصير طماطم او صلصة المتوفر عندك
وتحطى ملح وفلفل وتسبيها تتسبط
بعد كدة حطى منها على العيش شوية وخلى شوية تحطيهم على وش الفتة وشوية تدهنى بيهم الكوارع وتحطيها فى صنية فى الفرن بس تاخد لون احمر تحت الشواية
والفتة تسقيها بشربة تكون بتغلى طبعا ومش كتير علشان ما تعجنش منك
وتحطى عليها الرز الابيض وتزينيها بالصلصة المتبقية
والف هنا وشفا
.....
الفريسكا على طريقة الشيف نجلاء الشرشابي
3 كوب يعجبكم

1/2 كوب سكر.
1/2 كوب سمن.
1 ملعقة صغيرة خميرة فورية.
1 ملعقة صغيرة فانيليا.
رشة ملح.
ماء للعجن.
للوجه : سمسم + بيضة.
فول سودانى مجروش

طريقة عمل الفريسكا على طريقة الشيف نجلاء الشرشابي
فى العجان نضع الدقيق مع السكر والخميرة والفانيليلا ورشة الملح ونقلبهم ونضيف عليهم السمن ونخلطهم جيدا.
نضيف الماء تدريجيا حتى نحصل على عجينة طرية.
تُغطى العجينة ونتركها تخمر ويتضاعف حجمها.
نقسمها كرات صغيرة الحجم ونبططها بسمك مناسب ونرصها فى صاج خبز.
ندهن الوجه بالبيض المخفوق ونرش على الوجه سمسم أو سودانى مجروش.
نتركها تخمر مره أخرى ونضعها فى الفرن على درجة حرارة 200 دجة مئوية حتى تستوى العجين .. وبالهنا ..........
الكرب بطريقة ميسة  ان شاء الله يعجبكم

2 كوب دقيق
2 كوب حليب
ملعقة سكر
ملعقة تانج بودرة
نصف ملعقة ملح
نصف ملعقة بكنج بودر
نضربهم بالخلاط
فى طاسة تيفال نميحها بنقطة زيت
وتسخن على النار كويس
نصب كبشة ونحرك الطاسة لحد ما الخليط يملها
دقيقة ونقلبة على الوش التانى وكدة يبقى تمام
ونكرر العملية لحد ما يخلص
.....
لحمة بالبصل والزنجبيل


4 قطع ستيك لحم بقري
بصلتان متوسطتا الحجم
نصف ملعقة صغيرة زعفران مطحون
ملعقة كبيرة زنجبيل طازج مبشور
ملعقة صغيرة كمون مطحون
ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل أحمر حلو بودرة)
ربع كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب مرقة لحم
ملعقة كبيرة كسبرة خضراء مفرومة
ملعقتان كبيرتان زبدة
ملح حسب الرغبة

الطريقة:
*قطعي شرائح الستيك إلى مكعبات صغيرة.
*سخني الزبدة في إناء متوسط الحجم وأضيفي مكعبات اللحم وقلبيها حتى يحمر لونها قليلاً ثم ارفعيها من الإناء واتركيها جانباً.
*أضيفي الزنجبيل لنفس إناء تحمير اللحم ثم أضيفي البصل وقلبيه حتى يذبل.
*أعيدي مكعبات اللحم للإناء وأضيفي الزعفران، البابريكا، الكمون، الدقيق والملح مع التقليب المستمر واتركيه على نار هادئة حتى يتشرب اللحم نكهة التوابل.
*أضيفي مرق اللحم وعصير الليمون ثم غطي الإناء واتركيه على النار حتى ينضج اللحم.
*اسكبيه في طبق التقديم وزينيه بالكسبرة المفرومة ثم قدميه ساخناً.
....
فتة الشاورما

٢ قطعة فيليه صدر دجاج، كبيرة مقطعة شرايح رفيعة
١ بصلة كبيرة، مقطعة جوانح رفيعة
٢ ملعقة كبيرة زيت زيتون
٢ ملعقة كبيرة زيت ذرة
ملح وفلفل أسود
بهارات نصف ملعقة صغيرة كل من بهارات وبابريكا وقرفة وقرنفل بودرة وهيل وجوزة الطيب
٢ ملعقة كبيرة سماق
٢ ١⁄٢ كوب مرق دجاج
لعمل الأرز:
٢ كوب أرز بسمتي
١ ملعقة كبيرة زبدة
ملح
٤ كوب ماء
١ ملعقة صغيره كركم، منقوعة فى قليل من الماء
لعمل الصوص:
٣ كوب لبن زبادي
٣ فص ثوم، مفروم
٢ خبز، عربى محمص
لوز محمص للتزين

فتة الشاورما
١. يغسل الأرز جيداً وينقع في ماء مملح نص ساعة.

٢. في قدر متوسط على النار، نضع ماء الرز، الملح والزبدة وعندما يغلي نصفى الرز ونضيفه ونتركه يغلى على نار عاليه بدون غطاء، عندما يتشرب 3\4 ماؤه نغطيه ونخفف النار.

٣. يرش الكركم على القدر من دون تقليب، بعدما يستوى الارز يقلب بخفة ويترك جانباً.

٤. يقطع الخبز إلى قطع صغيرة ثم يحمص بالفرن ويترك جانباً.

٥. في وعاء عميق، يوضع اللبن، الملح والثوم ويخلط ثم يترك جانباً.

٦. يقلى اللوز في الزيت بمقلاة بعد سلقه قليلاً وتقطيعه انصاف حتى يصبح لونه ذهبي فاتح ثم يرفع جانباً.

٧. يقلى الدجاج بنفس المقلاة حتى يجف ماءه وينضج، نضيف البصل، البهارات والتوابل ويقلب حتى يذبل البصل نضيف كوب المرقة ويترك ليغلي ويجف ماؤه ثم يرفع من على النار.

٨. عند التقديم، يوضع القليل من خبز وعليهم كوب ونص مرقة ثم يرص الرز عليه ثم خليط الزبادى نغطى فيه الرز تماما ويوزع خليط الدجاج على الزبادى ويزين باللوز.

اقتراحات فتة الشاورما
ممكن صنوبر بدل اللوز وممكن نسوى الرز بمرقة ولازم شرايح الفيليه فى الاخر متكونش فيها ميه والكركم انا اضفته عشان يعطى لون اصفر فاتح مع الابيض يعنى لما نقلب الرز بعد مايستوى وعليه الكركم تقليبه بخفة ومرة واحدة عشان يتخلط اللونين
عند التقديم انا سخنت كله ما عدا الزبادى طبعا ومعيار المرقة مش ثابت يعنى لو الخبز كمية ممكن تزودى عشان يتشرب كله ويارب تعجبكو
......
صينية الجلاش الهشة والطرية..

المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة متوسطة
ملح وفلفل
لفة جلاش
كوب وربع لبن
بيضة
10 ملاعق سمن كبيرة
الطريقة :
نعصج اللحمة المفرومة بالبصل والملح والفلفل ثم نتركها لتنضج
نحضر صينية وندهنها بالسمن
ثم نضع نصف كمية الجلاش أولا وندهن كل راقين بالسمن
ثم نحشيه باللحمة المفرومة
ثم نضع باقى الجلاش وندهن أيضا كل راقين بالسمن وندهن آخر راق
وأخيرا نقطع الصينية قطع على حسب ما نريد
ثم نضرب البيضة مع اللبن والملح والفلفل ثم نسقيى بها الجلاش
ونضعها فى الفرن لمدة ربع ساعه تقريبا
ثم تحت الشواية
ونتركه ليهدأ ثم نقطعه فى الأطباق
..   ...

مقادير الخضار سوتيه

٢ بطاطا كبيرة، مقطعة مربعات
١⁄٤ كوب بازيلاء
١ جزر، كبيرة مكعبات
٢ كوسا، مقطعة مكعبات
١ فص ثوم، مفروم
١ طماطم
١ فلفل أخضر
٢ ملعقة كبيرة بقدونس
٢ ملعقة كبيرة نعناع
١ ليمون حامض
٢ ملعقة كبيرة زيت زيتون
١ ملعقة صغيره ملح، فلفل وكمون
طريقة تحضير الخضار سوتيه
١. في قدر على النار، يوضع زيت الزيتون والثوم ليذبل قليلاً.

٢. يضاف الجزر والكوسا ويترك 5 دقائق ثم تضاف البطاطس والبزيلا وتترك مع قليل من الماء لمدة 5 دقائق او لتستوي.

٣. تقطع الطماطم، الفلفل، البقدونس والنعناع ثم تضاف فوق البطاطس مع عصير الليمون، ملح، الفلفل والكمون.
....
مقادير شوربة الخضار

١ كرفس
١ جزر
١ كوسا
١ قرع
١ بطاطا
١ بصل
٣ فص ثوم
١ ملعقة كبيرة صلصة الطماطم
٢ ملعقة كبيرة كزبرة، مفرومة
٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
١ طماطم
١⁄٢ مكعب مرق الخضار، ماجي
١ فلفل أخضر
طريقة تحضير شوربة الخضار
١. تقطع جميع الخضار حسب الرغبة إما مكعبات صغيرة أو كبيرة.

٢. توضع جميع المكونات في قدر الضغط على النار مع ليتر من الماء وتغلق جيداً ثم تترك على نار خفيفة لمدة 15 دقيقة بعد سماع صوت الصفير.

٣. ترفع القدر على النار وتترك لتبرد ثم تسكب الشوربة في وعاء وتقدم.



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية